Колишній слідчий Київського відділу поліції постане перед судом за вимагання

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт щодо колишнього слідчого Київського відділу поліції ГУ Нацполіції у Харківській області, якого підозрюють у вимаганні грошей у фігуранта провадження.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві.

“Слідством встановлено, що правоохоронець розслідуючи кримінальне провадження за фактом шахрайства, вимагав у фігуранта провадження 6 000 доларів США. За вказану суму слідчий обіцяв закрити кримінальне провадження та не притягувати громадянина до кримінальної відповідальності”, – йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ДБР. Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області та Харківське управління ДВБ Нацполіції України.

Поліцейський обвинувачується у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times , Служба безпеки України затримала на хабарі за закриття кримінального провадження старшого лейтенанта поліції, слідчого одного з районних відділів Головного управління Нацполіції в Харківській області.