Чиновника Холодногірської райадміністрації попередили про підозру

Правоохоронці попередили начальника одного з відділів адміністрації Холодногірського району Харкова про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням). В якості запобіжного заходу суд призначив підозрюваному нічний домашній арешт.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Якщо вину чиновника буде доведено у суді, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 25 червня, безпосередньо під час отримання хабара у розмірі 12 тис. гривень був затриманий начальник одного з відділів Холодногірської райадміністрації. Досудове розслідування встановило, що чиновник вимагав гроші за видачу дозвільних документів на тимчасове розміщення на території району дитячого розважального комплексу.

“За кожен об’єкт чиновник хотів щомісячно отримувати 6 тис. гривень, а в цілому 12 тис. гривень на місяць”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

У соціальних мережах повідомлялося, що підозрюваний – це начальник відділу підприємництва та споживчого ринку адміністрації Холодногірського району Дмитро Осокін.