Влада Харкова передала медикам 10 санітарних автомобілів (фото)

Фото: Харків Times

Влада Харкова передали медикам 10 санітарних автомобілів, що будуть використовуватися бригадами по збору біоматеріалу на дому у пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення мера Харкова Геннадія Кернеса в Telegram.

“Сьогодні передали в роботу нові санітарні автомобілі. Вони куплені містом за кошти резервного фонду і призначені для збору матеріалів для тестування в умовах карантину”, – написав Кернес.

Він повідомив, що медикам передано 10 машин: по одній на кожен район Харкова, і дві – для Московського району, бо він є найбільшим. Машини надходять в розпорядження дорослих поліклінік, а в Московському – у дорослу та дитячу.

Сімейний лікар, підозрюючи у пацієнта COVID-19, призначає забір біологічного матеріалу. У бригаді водій і медик, оснащені термосумкою та набором всього необхідного.

Процедура проходить вдома, людина, у якої потенційно може бути вірус, не виходить із зони ізоляції. Далі біоматеріали, з дотриманням усіх заходів безпеки, доставляються до Харківського обласного лабораторного центру. Всього сформовано 18 таких бригад, для позмінної роботи.

“Автомобіль не призначений для перевезення хворих або пацієнтів. Між водієм та заднім рядом сидінь антибактеріальна перегородка. Машини марковані, і всім харків’янам відразу буде зрозуміла їхня місія”, – зазначив Кернес.

Як повідомляв Харків Times, Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня вирішила виділити з бюджету 3,664 млн грн на придбання 10 спецавтомобілів для забезпечення роботи мобільних медичних бригад та доставки біологічного матеріалу до Харківського обласного лабораторного центру МОЗ.