У Харкові побили прихильника Шарія – поліція почала розслідування

Вночі 25 червня в Харкові напали і побили битами прихильника партії Шарія Микиту Роженко.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення лідера політсили Анатолія Шарія в Facebook.

За інформацією Шарія, хлопець живий, в дуже важкому стані перебуває в реанімації. У нападі на свого прихильника він звинуватив Нацкорпус і Офіс Президента.

Інформація про напад надійшла до Київського відділ поліції Харкова 25 червня близько 1:53 від оператора спецлінії поліції 102, розповіли в прес-службі Нацполіціі області.

“Попередньо, двоє невідомих на вулиці Весніна напали на 28-річного громадянина та спричинили йому тілесні ушкодження”, – розповіли в поліції.

Відомості за даним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство). Нападникам загрожує до чотирьох років позбавлення волі.

Також в прес-службі повідомили, що 25 червня потерпілий звернувся до поліції із заявою про те, що йому та його однопартійцям погрожують розправою за місцем розташування офісу організації в Холодногірському районі Харкова. Згідно з інформацією з соцмереж погрози надходили з боку “Нацкорпуса”.

За вказаним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 129 КК (погроза вбивством). За вчинення даного злочину передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до двох років.