У Харкові хакер продавав бази даних підприємств і фінансових установ

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові співробітники кіберполіції викрили 36-річного місцевого жителя який продавав бази даних підприємств і фінансових установ.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Оголошення про продаж інформації з обмеженим доступом він розміщував на хакерських форумах і тематичних групах в месенджерах. Вартість інформації в зависмости від обсягу становила від 700 до 7500 доларів.

Переказ коштів здійснювався виключно на анонімні кріптовалютние гаманці і через іноземні електронні платіжні системи.

Під час обшуку за місцем проживання хакера була вилучена комп’ютерна техніка і спрямована на експертизу. Під час попереднього огляду техніки поліцейські отримали докази шахрайської діяльності фігуранта.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 361-2 КК (несанкціоновані збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або на носіях такої інформації, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 2 років. Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, кіберполіції викрила трьох харків’ян на незаконних операціях з російськими платіжними системами.

Фото: hk.npu.gov.ua