У Харкові чиновник попався на хабарі в 12 тисяч гривень

Фото: khar.gp.gov.ua

25 червня правоохоронці затримали співробітника адміністрації Холодногірського району м.Харкова при отриманні хабара в розмірі 12 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

“До правоохоронних органів звернувся громадянин з інформацією про те, що начальник одного з відділів адміністрації Холодногірського району Харкова вимагає грошові кошти за надання дозвільних документів з тимчасового розміщення дитячого розважального комплексу на території Холодногірського району міста. За кожен об’єкт чиновник хотів щомісячно отримувати 6 тис. грн і всього 12 тис. грн на місяць “, – розповіли в прокуратурі.

Затриманому готується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з вимаганням) і вручення клопотання про обрання запобіжного заходу.

Чиновнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

За інформацією з соцмереж за хабар затримано Дмитра Осокіна. Відповідно до реєстру декларацій НАЗК Осокін Дмитро Євгенович обіймає посаду начальника відділу підприємництва та споживчого ринку адміністрації Холодногірського району Харкова. У декларації за 2019 Осокін вказав, що його зарплата в адміністрації за рік склала 23 тис. 189 грн. Ще 2 тис грн він заробив на ТОВ “Завод” Рапід””.

Як повідомляв Харків Times, чиновницю міськради затримали при отриманні хабара в 84 тисячі гривень.