Справу підполковника-хабарника, який тікаючи від поліції викинув у вікно $ 1500, передано до суду

За погодженням з прокуратурою області до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні підполковника, старшого оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Київського ВП ГУНП в Харківській області, затриманого 20 січня цього року після отримання ним хабара в розмірі $ 1500.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обвинувальний акт щодо підполковника складений за за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

$ 1500. обвинуваченому передав приватний підприємець в автомобілі правоохоронця, що стояв біля магазину “Мишка” на площі Конституції. За цю суму оперуповноважений повинен був “закрити очі” на те, що підприємець незаконно зайняв зайняв земельну ділянку та й здійснив незаконну прибудову, тим самим розширивши площу кафе.

Отримавши хабар, підполковник намагався покинути місце події, але був заблокований оперативними співробітниками. Тікаючи від оперативників, зловмисник заїхав на тротуар і повз пішоходів поїхав до центрального входу до Харківської міської ради. Намагаючись позбутися грошей, поліцейський на ходу викинув їх у вікно. Під час погоні авто зловмисника зіткнулося з автомобілем правоохоронців і було заблоковано, після чого підозрюваний вибіг з машини, незважаючи на те, що в ній сиділа його восьмирічна дитина, і побіг по площі Павлівській. У сквері поліцейського наздогнали і затримали. Викинуті гроші зібрали очевидці події і передали правоохоронцям.

Як повідомляв Харків Times, в центрі Харкова слідчі затримали поліцейського, який отримав 1500 доларів хабара від приватного підприємця.