Поліцейські виявили в теплиці і на городах 78 кущів конопель (фото)

Фото: hk.npu.gov.ua

В рамках профілактичної операції «Мак» поліцейські виявили вилучили 78 кущів конопель у трьох жителів Харківської області.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Так, оперативники Балаклійського відділу поліції виявили 22 кущі коноплі на території господарства 43-річного жителя районного центру.

У селі Хрест в Красноградському районі під час проведення санкціонованого обшуку поліцейські виявили посів конопель. Рослини перебували неподалік від житлового будинку 41-річного чоловіка, раніше судимого за аналогічні злочини. На присадибній ділянці правоохоронці виявили 35 кущів коноплі.

23 червня в Липецьке відділення поліції надійшло повідомлення про те, що в селі Елітне на відстані 300 метрів від житлового будинку на території господарського двору і теплиці ростуть рослини, схожі на коноплю. В ході перевірки співробітники сектора превенції виявили в теплиці 21 кущ рослин. Як з’ясувалося, місцевий житель вирощував наркотичну речовину для власного споживання.

Речові докази вилучено та направлено на дослідження.

За вказаними фактами слідчими порушені кримінальні провадження у ч.1 ст. 310 КК (посів або вирощування снотворного маку чи конопель). Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські вилучили з двору жителя Мерефи 380 кущів конопель.