“Від Росту” – Кернес сказав, коли і звідки почнуть будувати дорогу через “Барабашово”

Фото: Геннадий Кернес / Telegram

24 червня на сесії міськради мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що будівництво дороги, яка з’єднає вулицю Шевченка і проспект Ювілейний, почнеться в найближчі тижні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За його словами, будівництво почнеться у районі супермаркету «Рост» і вестиметься у кілька етапів. Це дуже важливий інфраструктурний проєкт, оскільки дорога дасть можливість спрямувати потоки транспорту з Салтівського житлового масиву у центр міста і розвантажити вул. Академіка Павлова.

«Тому я прошу вас звертати увагу на потреби міста Харкова. Ми готові до протестів. Але чи будуть вони законні і по справі?! «Барабашово» забудовано без всяких на те документів, і я думаю, що всі про це знають, тільки не хочуть визнавати. Тому на такі випади, як: чому це стільки років стояло і нікому не було потрібно? – відповідаємо, що тепер потрібно, тому що керівництво міста думає про Харків, щоб він був сучасним і успішним містом, і ми будемо будувати цю дорогу», – прокоментував журналістам після сесії Геннадій Кернес.

Як повідомляв Харків Times , у Харкові будуватимуть нову швидкісну магістраль через ТЦ “Барабашово”, що з’єднає вул. Шевченка і вул. Академіка Павлова.

Магістраль , яка зв’яже центр міста з Салтівкою, планується побудувати до наступного Дня міста.

Харківська міськрада на сесії 16 жовтня прийняла рішення щодо будівництва нової магістралі. На проектування виділено 1,3 млн. грн, вартість будівництва мер Харкова Генадій Кернес оцінив у 250-270 млн грн.

Депутати Харківської міськради 18 грудня надали дозвіл КП «Міський торговий ринок» на розроблення документації із землеустрою щодо відведення земельної ділянки по вул. Амурській біля станції метро “Академіка Барабашова”.

Пов’язаний з групою Ярославського консорціум виграв тендер на будівництво дороги через “Барабашово”.