В Харківській області складено 1824 протокола за порушення карантину

Фото: Патрульна полція області

З початку проведення превентивних заходів станом на 24 червня поліцейські Харківської області зафіксували 1824 порушеня правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Усього з початку превентивних заходів поліцейські склали 247 адмінпротоколів відносно працівників підприємств, установ, організацій та інших осіб, 91 порушення виявлено серед керівників торгових закладів та установ харчування. 18 адміністративних протоколів працівники поліції склали відносно перевізників, 18 – керівників підприємств, установ, організацій, 67 – інших фізичних осіб, 1383 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо самоізоляції.

Так, 23 червня до Лозівського відділу поліції надійшло повідомлення від машиніста електропотягу «Харків-Лозова» про те, що пасажири порушують умови карантину, а саме знаходяться в транспорті без засобів індивідуального захисту. На місце події виїжджала група реагування патрульної поліції. З пасажирами працівники провели профілактичну бесіду та попросили одягнути захисні маски. Затримка електропотягу склала близько 22 хвилини. Інформація про подію зареєстрована в Єдиному обліку Лозівського відділу поліції.

Як повідомляв Харків Times, станом на 12 травня поліцейські Харківської області зафіксували 1729 порушень правил дотримання карантину.

З 22 червня поліція Харківської області разом з іншими органами влади та профільними службами МОЗ посилить заходи, спрямовані на недопущення поширення серед мешканців регіону коронавірусної інфекції COVID-19.