У Харківській області діяв конвертцентр з щомісячним обігом в 400 млн грн

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України припинила діяльність міжрегіонального конвертаційного центру, який щомісяця виводив в тінь майже 400 мільйон гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби СБУ.

За даними досудового слідства, «конверт» діяв у Київській, Сумській та Харківській областях. Організатори надавали замовникам послуги з мінімізації податкових платежів до держбюджету, легалізації доходів і переведення в готівку коштів. Незаконні операції здійснювали через ряд фірм з ознаками фіктивності. Деякі з них були оформлені на підставних осіб, в тому числі і жителів тимчасового окупованих територій Донбасу.

Правоохоронці провели одночасні обшуки в офісних приміщеннях, за місцем проживання та в автомобілях учасників угоди. Вилучено комп’ютерну техніку, магнітні носії інформації, мобільні телефони, банківські картки, гроші, дані про клієнтів та інші докази протиправної діяльності групи.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), проводяться слідчі дії.

Вилучене майно арештоване і заблоковані банківські рахунки «конверта». Перевіряється інформація про можливу причетність організаторів схеми до фінансування незаконних збройних формувань терористичних організацій «Л / ДНР».

Як повідомляв Харків Times, в Харкові ліквідували конвертаційний центр з оборотом у 200 мільйонів гривень.

Фото: ssu.gov.ua