Ще одна державна реєстраторка піде під суд

Фото: sputnik-abkhazia.info

Правоохоронці повідомили про підозру державній реєстраторці у незаконній реєстрації права власності на майно вартістю майже 3 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Під час досудового розслідування встановлено, що 18 та 19 лютого 2019 року державний реєстратор незаконно зареєструвала та внесла до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно записи про перехід права власності на дві житлові квартири, розташовані у м. Харкові, незважаючи на накладений судом арешт на вказане майно та всупереч “Порядку державної реєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень” і чинному законодавству”, – йдеться у повідомленні.

Загальна вартість приміщень складає майже 3 млн грн.

Жінку підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу (зловживання своїми повноваженнями суб’єктом державної реєстрації прав з метою отримання неправомірної вигоди для іншої особи, вчинене повторно, що спричинило тяжкі наслідки). Їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Як повідомляв Харків Times, державна реєстраторка однієї з селищних рад Дергачівського району Харківської області перереєстровувала в приватну власність на підставних осіб комунальні приміщення в Харкові загальною площею в сотні квадратних метрів. За висновком експертизи, в результаті протиправної діяльності державного реєстратора Харківській міській раді було завдано матеріальних збитків на загальну суму майже 1 млн гривень.