Правоохоронці затримали трьох підозрюваних у збуті метадону у Харкові (фото, відео)

Поліцейські затримали трьох учасників наркоугруповання, підозрюваних у збуті метадону у Харкові. Зловмисники збували наркотичні засоби через “закладки” і під час особистих зустрічей з покупцями. Слідчі встановили, що наркоторговці отримували щодня майже 18 тисяч гривень за збут близько пів сотні чеків метадону.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

До Управління протидії наркозлочинності надійшла інформація про групу осіб, які займаються на території Харкова розповсюдженням метадону вартістю 450 гривень за дозу. Перерахування грошей за “товар” здійснювалось на банківські картки різних банків, а також через поповнення рахунків різних мобільних операторів.

За даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Поліцейські під час досудового розслідування встановили, що організувала діяльність злочинної групи 35-річна уродженка Запоріжжя, мешканка Харківської області. До кримінального бізнесу жінка залучила двох своїх знайомих. Група орудувала близько двох років.

51-річний харків’янин забезпечував постачання наркотичного засобу з Запоріжжя до Харкова, безпосередньо здійснював збут метадону через “закладки” та під час особистої зустрічі з покупцями. Також зловмисник передавав наркотичний засіб 54-річному “закладчику” для розповсюдження серед наркозалежних осіб.

23 червня працівники Управління протидії наркозлочинності спільно з оперативниками Управління карного розшуку, слідчими Слобідського відділу поліції та спецпризначенцями управління “КОРД” під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 5 під час проведення чотирьох одночасних санкціонованих обшуків викрили та затримали усіх учасників наркоугруповання.

В ході обшуку будинку 35-річної організаторки групи в місті Запоріжжі поліцейські виявили та вилучили пакунок з наркотичним засобом метадон загальною вагою близько 10 грамів, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, її “робочий” телефон, за допомогою якого вона здійснювала зв’язок з покупцями наркотичного засобу.

За місцем мешкання 51-річного харків’янина вилучено 48 “чеків” з метадоном загальною вагою близько 17 грамів, мобільні телефони, комп’ютерна техніка, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, грошові кошти в сумі 6 тис. гривень, отримані від збуту наркотичного засобу.

В квартирі 54-річного “закладчика” правоохоронці виявили 97 “чеків” з метадоном загальною вагою близько 34 грамів, електронні ваги, мобільні телефони, банківські картки, сім-картки різних мобільних операторів, “чорнові записи” обігу наркотиків.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження. Проводяться заходи по встановленню інших осіб, причетних до збуту наркотичного засобу, а також встановлюється джерело його постачання.

На даний час всі учасники групи затримані, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів. Накладено арешт на квартиру 54-річного зловмисника та приватне домоволодіння організаторки угруповання.

Також проводяться заходи щодо огляду місць закладок. На даний час вилучено 12 “чеків” з наркотичним засобом метадон. Слідчі й оперативні дії тривають.