Зіткнення у лікарні в Харкові: поліція затримала пенсіонера з Полтавської області

Фото: Наталья Попова/Facebook

Поліція затримала 68-річного чоловіка, причетного до скоєння правопорушень під час акції біля диспансеру радіаційного захисту в Харкові, учасники якої виступали проти госпіталізації в цей лікувальний заклад хворих COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Затриманим виявився ліквідатор наслідків аварії на ЧАЕС, житель міста Лубни Полтавської області. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених трьома статтями КК: ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 (хуліганство).

Пенсіонеру загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі. Зараз 68-річний чоловік перебуває в лікарні з гіпертонічним кризом. У палати виставлений конвойний наряд.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, 18 червня обласна інфекційна лікарня виявилася переповнена, і глава ХОДА Олексій Кучер заявив, що пацієнтів з СOVID-19 буде приймати диспансер радіаційного захисту

Вранці 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих COVID-19.

У зіткненнях біля диспансеру радіаційного захисту постраждали двоє поліцейських.