У Харківській області визначили шість туристичних “магнітів”

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харківській області визначили шість туристичних “магнітів”, які вже зараз привертають найбільше мандрівників і навколо яких будуть будуватися нові тури – короткі і тривалістю до 10 днів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу.

“Перші “магніти”, які ми визначили, це Шарівський палацово-парковий комплекс (садиба у неоготичному стилі, яка належала відомому цукрозаводчику Леопольду Кьонігу – ред.), літературно-меморіальний музей ім. Сковороди (садиба в Золочівському районі, в якій останні роки жив філософ і на території якої похований – ред.), художньо-меморіальний музей Іллі Рєпіна в Чугуєві. Також серед них Кицівська пустеля (піщані бархани в заплаві річки Сіверський Донець у Печенізькому районі – ред.), парк ім. Горького у Харкові (з атракціонами та ігровими майданчиками – ред.) та Фельдман Екопарк (комплекс під Харковом, основна частина якого – зоопарк – ред.)”, – розповіла директор обласного комунального закладу” Харківський організаційно-методичний центр туризму “Валентина Холодок.

За її словами, на основі обраних “родзинок” поки що розроблені проекти трьох турів, розрахованих на 3, 5 і 10 днів.

“Ми ще не маємо повної інформації про всі заклади харчування і можливості розміщення поблизу цих туристичних локацій, тому продовжуємо працювати”, – зазначила Холодок.

Передбачається, що під час 3-денної екскурсії туристи перший день перебуватимуть у Харкові, а наступні – подорожуватимуть садибами, палацово-парковими комплексами та музеями у Богодухівському, Краснокутському і Золочівському районах. У 5-денному турі “Чотири стихії Харківщині” туристи пересуватимуться землею, повітрям (тролей у м. Чугуїв) та сплавлятимуться на байдарках. У 10-денний тур “Дороговказ на Схід” включено більшість районів області, а також м. Святогірськ у сусідній Донеччині.

Також, констатує Валентина Холодок, потрібно розбудовувати інфраструктуру навколо “магнітів” регіону, щоб туристи мали змогу отримати певні послуги на місці, відпочити чи щось придбати.

“Останнім часом туристи дуже полюбляють відвідувати саме Кицівську пустелю. Це місце для фотозйомок та відпочинку. Особливо молодь вибирає це місце. І ми думаємо, що в перспективі зможемо там розбудувати інфраструктуру – так, щоб цей об’єкт був таким, щоб туди хотілося приїжджати неодноразово”, – сказала Холодок.

Як повідомляв Харків Times, на 2019 рік було заплановано відновлення терас і розробка плану реконструкції Шарівського комплексу.