Співробітники Чорнобильської лікарні відмовляються лікувати пацієнтів з COVID-19

Фото: suspilne.media

Співробітники Харківського диспансеру радіаційного захисту (чорнобильська лікарня) відмовляються лікувати пацієнтів з COVID-19 і звільняються.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

За словами директора диспансеру Ірини Пирогової, лікувати хворих на коронавірус погодилися 16 медпрацівників.

“На жаль, відмовилося дуже багато лікарів. Ті, які повинні були працювати в бригадах, близько 15 осіб. У нас були бригади, в яких були анестезіолог, терапевт, дві медсестри і санітарка … З початку погодилися працювати близько 70 осіб. А на сьогоднішній день, виходить, людей 15-16”, – сказала Пирогова.

Масові звільнення і відмови почалися тиждень тому, коли стало відомо, що диспансер буде відкритий для хворих COVID, а також вчора, коли медустанова прийняла перших пацієнтів з обласної інфекційної лікарні.

“Нам потрібно ще хоча б п’ять анестезіологів, хоча б п’ять терапевтів і десь по 20-25 середнього і молодшого персоналу, для того, щоб налаштувати нормальний режим роботи, щоб люди не падали з ніг і щоб вони не пішли так само від напруги “, – зазначила директор диспансеру.

Директор обласної інфекційної лікарні Павло Нартов дав рекомендації персоналу диспансеру, розповіла Пирогова.

“Вчора приїжджав Павло Вікторович, приїжджав лікар-реаніматолог з реанімації інфекційної лікарні, вони з методичними рекомендаціями, лікар-реаніматолог знаходиться у нас в реанімаційному відділенні. По-перше, тому що вона навчає персонал, вже маючи досвід роботи з пацієнтами. І по- друге, у нас проблема з анестезіологом “, – сказала Пирогова.

Щоб вирішити кадрову проблему, планують залучати інтернів. Також сподіваються на поповнення з медучилища, де найближчим часом відбудеться випуск студентів.

За інформацією радника глави ХОДА Наталії Попової, в диспансер вже госпіталізували 12 пацієнтів.

Як повідомляв Харків Times, 18 червня обласна інфекційна лікарня виявилася переповнена, і глава ХОДА Олексій Кучер заявив, що пацієнтів з СOVID-19 буде приймати диспансер радіаційного захисту

Вранці 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих COVID-19.

У зіткненнях біля диспансеру радіаційного захисту постраждали двоє поліцейських.