У зіткненнях біля Чорнобильської лікарні постраждали двоє поліцейських

Фото: hk.npu.gov.ua

22 червня в Харкові під час протестів проти госпіталізації хворих з COVID-19 в диспансер радіаційного захисту (Чорнобильську лікарню) постраждали двоє поліцейських.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“Близько 13:00 сталася сутичка, в результаті якої двоє 24-річних оперуповноважених Шевченківського відділу поліції отримали тілесні ушкодження. Один з поліцейських отримав закриту черепно-мозкову травму і струс головного мозку, інший – забій гомілки”, – розповіли в поліції.

Постраждалих поліцейських доставили в лікарню.

За фактом сутичок у Чорнобильській лікарні відкрито три кримінальних провадження. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 279 КК (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства), ч. 2 ст. 296 КК (хуліганство).

Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, вранці 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих COVID-19.

Під час протесту учасники акціїї заблокували карету “швидкої допомоги” з пацієнтом.

У Харківській області станом на 9:00 22 червня виявлено 1811 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, шість з яких – за минулу добу.