У Харкові протестують проти лікування хворих на COVID-19 в Чорнобильській лікарні (доповнено)

Фото: suspilne.media

Зранку 22 червня представники чорнобильських організацій влаштували акцію проти відкриття диспансеру радіаційного захисту для прийому хворих на COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Біля лікарні зібралися кілька десятків людей. Вони тримають плакати: “Руки геть від Чорнобильської лікарні м. Харків”, “Требуем исполнения Конституции и законов Украины”.

Учасники акції вважають, що медзаклад не пристосований для лікування хворих на COVID.

“Під виглядом якихось коронавірусних хворих хочуть забрати Чорнобильську лікарню. Ми не кажемо, що вони не люди, вони теж люди, їх потрібно обстежувати, лікувати, але цей диспансер не пристосований для того, щоб коронавірусних хворих тут лікувати. Він у центрі міста! Ми проти такого рішення влади”, — заявив чорнобилець Сергій Біличенко.

Ще один учасник акції Володимир Проскурін під час виступу перед протестувальниками заявив, що приміщення лікарні не відповідає “спеціальним санітарним вимогам”.

“Палати та всі приміщення повинні постійно митися, дезінфікуватися, а у нас в палатах і в цілому — шпалери, багато хто з вас їх своїми руками клеїли, тому ви знаєте, що тут умов, щоб мити і дезінфікувати стіни, підлогу паркетну, абсолютно немає”, — сказав Проскурін.

За інформацією радника глави ХОДА Наталії Попової, протестуючі спочатку перекрили в’їзд в диспансер. Потім – приймальне відділення.

У прес-службі Нацполіції області повідомили, що в акції беруть участь близько сотні людей. За дотриманням публічної безпеки та порядку слідкують 20 співробітників Шевченківського відділу поліції. За інформацією правоохоронців, порушень правопорядку не було.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 22 червня виявлено 1811 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, шість з яких – за минулу добу.

У Харкові переповнена опорна лікарня по лікуванню пацієнтів з СOVID-19.