Поліція посилить контроль за дотриманням карантинних заходів

На одному з пляжів Харкова 20 червня. Фото: Харків Times

Регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області 22 червня вирішила посилити контроль за дотриманням карантинних заходів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив на засіданні комісії, що днями з даного приводу відбулася нарада з головою Національної поліції України. З 22 червня поліція здійснюватиме більш активні перевірки закладів, які, за словами Валерія Сокуренка, викликають найбільшу тривогу. Мова йде про ресторани, кафе, пляжі, ринки, нічні клуби, де спостерігається значне скупчення людей. Також він зауважив, що в основному це приватні заклади і відповідальність за порушення карантинних норм будуть нести господарі цих підприємств.

“Перевірки щодо дотримання карантинних обмежень поліція здійснюватиме разом з представниками Держпродспоживслужби. У першу чергу, поліція звертатиме увагу на масковий режим, дотримання соціальної дистанції. Наше головне завдання –  проведення превентивної, роз’яснювальної роботи з громадянами. Однак, за злісне невиконання рішень Кабінету Міністрів України, комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської облдержадміністрації, поліція притягуватиме винних до відповідальності”, – підкреслив Сокуренко.

Він звернувся до усіх перевізників, підприємців, керівників установ та організацій з проханням чітко виконувати карантинні вимоги, визначені Урядом України та закликав громадян до обов’язкового дотримання карантину заради  недопущення нових випадків захворювання на території Харківщини.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 22 червня виявлено 1811 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, шість з яких – за минулу добу.

У Харкові переповнена опорна лікарня по лікуванню пацієнтів з СOVID-19.