Майстер лісу Наталинського лісництва отримав ще одну підозру

Правоохоронці повідомили майстру лісу Наталинського лісництва ДП “Красноградське лісове господарство” про підозру у неналежному виконанні обов’язків, що призвело до вирубки дубів майже на 4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено, що майстер лісу не забезпечив належне зберігання майна державного підприємства, яке йому було ввірене. Внаслідок цього на території лісництва невстановлені особи вирубали понад 250 дубів. Загальна сума збитків, завданих державі, складає майже 4 млн грн.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки). Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Полтаві, оперативний супровід – Управління СБУ в Харківській області.

Як повідомляв Харків Times, раніше цьому майстру лісу було повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 246, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 364 Кримінального кодексу (збут незаконно зрубаних дерев, що спричинило тяжкі наслідки, складання та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, зловживання службовим становищем).