До списку “Слуги народу” в Харкові потраплять найкращі підприємці та управлінці – Сушко

Лідер партії “Слуга народу” Олександр Корнієнко в Харкові представив главу обласного осередку. Ним став 40-річний нардеп Павло Сушко, заступник голови фракції “Слуги народу” в парламенті, полковник запасу, режисер і кінопродюсер. Під його керівництвом будуть створені місцеві осередки партії: 7 міських та 27 районних.

Про це Харків Times дізнався з публікації видання Kharkiv Today.

Сушко зазначив, що на президентських виборах саме Харківська область дала один з найвищих результатів підтримки Володимира Зеленського. А після виборів, до Верховної Ради з області прийшла високоефективна і професійна команда.

“Створення постійно діючого партійного осередку – логічне продовження попередніх кроків. Але осередок – це не синонім передвиборного штабу. Після виборів осередок не закривається, а й надалі працюватиме для жителів області і реалізації перспективних проектів розвитку Харківщини”, – зазначив Павло Сушко.

У “Слузі народу” збиралися зайнятися партійним будівництвом ще в березні, але завадила епідемія коронавирусу. Була ще одна причина, з якої найбільша парламентська партія майже рік проіснувала без місцевих осередків.

“Ми не стали відразу формувати партійну структуру тому, що в ній виявилося б занадто багато представників минулої і позаминулої влади. В Україні є традиція переходу з однієї партії влади в іншу, є ті, хто змінив до 10 партій влади, починаючи із “За єду”, тому ми трохи загальмували. Зараз люди, які залишилися з нами, витримані, як хороший коньяк”, – пояснив Олександр Корнієнко.

Кандидатів в депутати та міські голови будуть відбирати за іншим принципом, ніж рік тому обирали кандидатів в нардепи. Найвищий шанс потрапити в список “Слуги народу” буде в успішних підприємців та управлінців, проте в партії насторожено поставляться до тих, хто займав посади в комунальних або державних підприємствах.

Що стосується кандидата на посаду харківського міського голови, у Зеленського тримають інтригу.

“Це – харків’янин, молодий, успішний, професійна людина з великим досвідом. Є ще кілька кандидатів, але ми вже схиляємося до одного вибору. Щойно його затвердять, ми його представимо”, – розповів Павло Сушко.

У “Слузі народу” впевнені, що коронавірус не завадить виборам. Зараз фракція разом з Мін’юстом розробляють законопроект, який дозволить повернути назад до передвиборчого фонду ті гроші, які в березні перевели на боротьбу з коронавірусом, щоб всі члени виборчих комісій могли отримати зарплати, коли приступлять до роботи.

Під час візиту до Харкова нардепи побували на “Турбоатомі”. Павло Сушко назвав завод зразковим підприємством, оскільки в минулому році він заплатив до  бюджету більше мільярда гривень. Зараз “Турбоатом” переживає складні часи, оскільки “Енергоатом” заборгував за поставку продукції 840 мільйонів гривень. Для порівняння: місячний зарплатний фонд “Турбоатома” становить 30 мільйонів. Народні депутати обіцяли посприяти переговорам між двома підприємствами. За підтримки ХОДА “Турбоатом” отримає кредит і, за словами гендиректора Віктора Суботіна, на наступному тижні заборгованість із зарплати погасять.