У Харкові реконструюють Конотопський парк

Комунальники приступили до реконструкції Конотопського парку, який займає майже 1,5 га в Новобаварського районі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

На території зони відпочинку, розташованій між вулицею Конотопської і вулицею Лисенка, ростуть багатовікові дерева – дуби, яким понад 250 років, і столітні клени. У парку зберігся тільки один будинок з архітектурного ансамблю «Панська хата», де зараз знаходиться дитячий садок.

В ході реконструкції вже облаштована щебенево-піщана основа для тротуарних доріжок, встановлено бордюр, пізніше тротуари заасфальтують. Крім того, в рамках реконструкції проводиться санітарна обрізка дерев, будуть встановлені нові світильники, сучасні лавочки і облаштована клумба.

За словами краєзнавця Миколи Попова, історія парку налічує кілька періодів. «Дуже цікавим був післявоєнний період – тоді все доріжки парку встелили битою цеглою червоного кольору із зруйнованих будівель. У центрі, де зараз облаштовують клумби, був фонтан, в ньому плавали рибки і стояла скульптура Самсона, який вбивав змія. Згодом, до початку 70-х років фонтан був зруйнований», – розповів Микола Попов.

На місці фонтану було встановлено пам’ятний знак на честь учнів школи №137, які захищали місто від нацистських загарбників і загинули. У 90-і роки, за словами місцевих жителів, парк обходили стороною, тому що він весь заріс чагарником.

Як повідомив Микола Попов, після реконструкції в парку планують проводити екскурсії та уроки для школярів.

«Ми вже розробили кілька екскурсій для учнів молодшої школи. Також в парку проводитимуть уроки з екології, основ орієнтування і навіть заняття з туристської техніки. Так що парк буде жити новим, прекрасним життям », – зазначив краєзнавець.
Реконструкцію Конотопського парку планують завершити через півтора місяці. Також в зоні відпочинку крім існуючих дитячих майданчиків найближчим часом встановлять спортивно-гімнастичний комплекс для стріт-воркауту, а в наступному році – вуличні тренажери.

На його місці було встановлено пам’ятний знак з табличкою на честь учнів школи №137, які захищали місто від нацистських загарбників і загинули. У 90-х року, за словами місцевих жителів, парк обходили стороною, тому що весь він заріс чагарником.

Як повідомив Микола Попов, після реконструкції в парку плануєтсья проводити екскурсії і уроки для школярів.

«Ми вже розробили кілька екскурсій для учнів молодшої школи. Також там проводитимуть уроки з екології, основ орієнтування і навіть заняття з туристської техніки. Так що парк буде жити новим, прекрасним життям», – зазначив краєзнавець.

Реконструкцію Конотопського парку планують завершити через півтора місяці. Також в зоні відпочинку крім існуючих дитячих майданчиків найближчим часом встановлять спортивно-гімнастичний комплекс для стріт-воркауту, а наступного року – вуличні тренажери.

Як повідомляв Харків Times, 10 червня відкрився після реконструкції, яка велася близько двох років, Молодіжний парк на вулиці Пушкінській.