Двох харківських поліцейських звинувачують у продажі наркотиків та пограбуванні (фото)

Слідчі Державного бюро розслідувань 19 червня повідомили про підозру молодшим інспекторам взводу реагування роти управління поліції охорони в Харківській області. Поліцейські підозрюються у грабежі, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186 Кримінального кодексу), а один із них також підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтаві.

За даними слідства, молодший інспектор придбав психотропну речовину “PVP”, після чого продав її мешканцю Харкова. Крім того, слідчі з’ясували, що цей правоохоронець у лютому 2020 року зі своїм колегою зупинили громадянина та провели поверхневий обшук, під час якого виявили та вилучили медичні піпетки з залишками наркотичної речовини та полімерний згорток із тією ж самою речовиною. Після цього, погрожуючи чоловіку притягненням до кримінальної відповідальності, вони забрали в нього три мобільних телефона, які обіцяли повернути після отримання неправомірної вигоди у розмірі 1 тис. гривень.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області. Оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 4 до 6 років та від 6 до 10 років з конфіскацією майна відповідно.