СБУ знайшла 30 тис. пляшок контрафактної горілки на складі дистриб’ютора алкоголю у Харкові (фото, відео)

Співробітники Служби безпеки України викрили у Харкові на спробі продажу контрафакту одного із відомих вітчизняних дистриб’юторів алкоголю. У постачальника вилучено партію фальсифікату на 2,5 мільйона гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

За даними досудового слідства, оборудку організувало керівництво регіональної філії компанії, яка займається поставками алкогольних напоїв по всій території України.

“Встановлено, що одночасно із продажем легальної продукції зловмисники планували збувати товар невідомого походження із підробленими марками акцизного податку. Реалізація підакцизних виробів мала проходити в обхід податкового законодавства та з використанням фальшивих товарно-супроводжувальних документів. Збувати горілку планували своїм постійним клієнтам – до торговельних мереж та закладів громадського харчування області”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків на орендованому складі у Харкові правоохоронці вилучили понад 30 тис. пляшок готового для продажу фальсифікату. Наразі всю партію контрафакту вилучено для проведення відповідних експертиз.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки), тривають слідчі дії. Встановлюються всі обставини справи, особи, причетні до протиправної діяльності, та джерела походження фальсифікату.

Викриття та припинення незаконних оборудок проводилось спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури.