Поліція почала розслідування побиття чоловіка охоронцями саду Шевченка (відео)

Поліцейські Харкова розслідують побиття 34-річного харків’янина охоронцями саду Шевченка у центрі Харкова.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про побиття чоловіка в парку надійшло до поліції 17 червня о 23:40 від 27-річного чоловіка. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група та екіпаж патрульної поліції. Працівники поліції виявили 34-річного чоловіка з тілесними ушкодженнями. Потерпілого доставили до лікарні.

“З його слів стало відомого, що в ході конфлікту його побили охоронці парку”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років. Всі обставини та особи, причетні до події встановлюються.

Потерпілий повідомив у соцмережах, що гуляв у парку з дівчиною, вирішив пройтися по парапету фонтану. “До мене підбіг охоронець і почав за руки чіпати. Я відсунув охоронця, щоб не чіпав. Охоронець позвав своїх товаришей, вони відвели мене до будки “охрана парку” і цілой бандой відгамселили мене як ногами, так і дубинками”, – повідомив він. При цьому, судячи з відео, поки одні охоронники били хлопця у службовому приміщенні, інші тримали двері. У потерпілого – перелом носа, він знаходиться у відділенні нейрохірургії лікарні.

Охорону території саду Шевченка та низки інших комунальних об’єктів здійснюють працівники охоронного агентства ТОВ “Антирейдер ГО “Ветеран”. За даними ЗМІ, ця структура брала участь у конфліктах на території ТЦ “Барабашово” з боку адміністрації ринку, а згодом, згідно з даними порталу Прозорро, почала вигравати тендери на закупівлю охоронних послуг структур Харківської міськради.