16 червня екстрена медична допомога знадобилася 68-річному жителю селища Борова, який з’їв в’ялено-копчену рибу, виготовлену в домашніх умовах.
Про це Харків Times дізнався з повідомлення “Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”.
Прибулі за викликом медики “швидкої допомоги” поставили пацієнту діагноз: “Ботулізм. Інфекційно-токсичний шок”.
“Після надання екстреної медичної допомоги, хворого у важкому стані госпіталізовано до лікувального закладу”, – йдеться в повідомленні.
Медики нагадують, що ботулізм – небезпечне харчове отруєння. Ступінь протікання хвороби, як правило важка, з наступними хронічними проявами і нерідко – летальним результатом. У спеку число завжди зростає кількість випадків харчових токсикоінфекцій, тому влітку слід бути особливо уважним до вибору продуктів харчування. Бажано відмовитися від вживання тих, у якості приготування і зберігання яких, ви не впевнені.