Облрада вирішила розслідувати діяльність гендиректора Обласної клінічної лікарні

У Харківській обласній раді створено комісію з проведення службового розслідування діяльності генерального директора Обласної клінічної лікарні Володимира Яроша.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обласної ради з посиланням на зампредесдателя облради Володимира Скоробогача.

Згідно із повідомленням, під час засідання робочої групи з контролю за виконанням заходів Комплексної обласної програми “Здоров’я Слобожанщини” Скоробогач заявив про створення комісії з проведення “службового розслідування щодо діяльності генерального директора Обласної клінічної лікарні”.

Скоробогач також заявив, що за результатами роботи робочої групи, що займалася “перевіркою фактів перевищення повноважень і можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Обласної клінічної лікарні” вже направлено лист до прокуратури “з наданням усіх напрацьованих матеріалів”.

“У відповідь прокуратура звернулася до обласної ради з проханням провести службову перевірку стосовно діяльності посадових осіб Обласної клінічної лікарні під час здійснення закупівлі медичного обладнання, його використання, обліку та розподілу між медичними закладами регіону. Тому на підставі зазначеного проводиться службове розслідування щодо діяльності генерального директора лікарні”, – сказав Скоробогач.

Члени робочої групи наголосили, що “ніяких пояснень від генерального директора Обласної клінічної лікарні до Харківської обласної ради не надходило”. Тепер напрацювання робочої групи будуть передані до комісії з проведення службового розслідування.

Справка: Володимир Ярош був призначений на посаду генерального директора Обласної клінічної лікарні трохи більше року тому – у травні 2019 року. З 2018 року він був виконуючим обов’язки керівника цієї лікарні, змінивши на посту колишнього дещо одіозного її очільника Богдана Федака.

Як повідомляв Харків Times, у травні 2019 року облрада на своїй XХ сесії VII скликання виділила 958 тис грн на створення міжрегіонального тренінгового центру на базі регіонального перинатального центру III рівня в складі обласної клінічної лікарні. Також були виділені кошти на капітальний ремонт будівлі хірургічного корпусу КЗОЗ “Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф” і капітальний ремонт вхідної групи та приміщень поліклінічного відділення КНП ХОС “Обласна клінічна лікарня”.