Агентство «Moody’s» підвищило рейтинги Харкова

Фото: city.kharkov.ua

16 червня рейтингове агентство «Moody’s Public Sector Europe» підвищило рейтинг емітентa міста Харкова з Caa1 до рівня B3 і змінило прогноз рейтингів з “позитивного” на “стабільний”, а також підвищило базову оцінку кредитоспроможності з рівня Caa1 до рівня B3.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту економіки та комунального майна, ця рейтингова дія слідує за рішенням «Moody’s» підвищити рейтинг державних облігацій України з Caa1 до рівня B3 і змінити прогноз з «позитивного» на «стабільний».

“Рейтингова дія відображає думку «Moody’s» про те, що Харків продовжує досягати позитивних фінансових результатів і консервативної політики щодо боргу в складних економічних умовах і має хороші операційні показники: Харків показує середній показник валового балансу в розмірі 20% за п’ять років. На думку «Moody’s», настільки високий операційний баланс захистить бюджет міста від негативних наслідків пандемії коронавірусу і дозволить забезпечити суттєву гнучкість бюджету і скорочення витрат”, – йдеться в повідомленні.