Приватне підприємство в чотири рази завищило вартість електромонтажних робіт

Харківські слідчі підозрюють директора та головного інженера приватного підприємства у привласненні бюджетних коштів сумі понад 600 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що директор приватного підприємства, основним видом діяльності якого є виконання електромонтажних робіт, спільно з головним інженером під час виконання робіт по договору внесли завідомо неправдиві відомості до акту приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2017 року. Фактична вартість виконаних робіт підприємцем склала 214 тисяч гривень. Однак, замовник – акціонерне товариство – здійснив оплату виконаних робіт на користь підприємства з надання електромонтажних послуг в повному обсязі на загальну суму понад 840 тисяч гривень.

Задокументували неправомірні дії зловмисників слідчі Немишлянського відділу поліції  в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 5 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Директору та головному інженеру приватного підприємства повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 191 КК. Санкція статті передбачає від 7 до 12 років тюремного ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times 8 травня  правоохоронці провели одночасно 20 обшуків в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом умисного завищення юридичними особами у п’ятикратному розмірі вартості використаного обладнання під час виконання робіт по капітальному ремонту багатоквартирних житлових будинків у Харкові. Матеріальні збитки бюджету міста Харкова склав понад 800 тис. гривень.

Прокуратура повідомила про підозру одному із заступників директора Департаменту житлового господарства Харківської міської, якого підозрюють у заволодінні понад 800 тис. грн бюджетних коштів.

11 червня правоохоронці провели вісім додаткових обшуків у справі про п’ятикратне завищенні цін за світлове обладнання при виконанні робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків в Харкові.