Добкін зібрався балотуватися в мери … Києва (відео)

Фото: скриншот передачи

Колишній губернатор Харківської області та колишній нардеп від Оппоблока Михайло Добкін заявив, що “розглядає для себе можливість” поборотися за пост мера столиці України.

Про це Харків Times стало відомо із заяви Добкіна в ефірі телеканалу НАШ.

“Я буду подавати свою кандидатуру в мери міста Києва. У мене є досвід, який говорить за мене”, – заявив Добкін.

Він висловив невдоволення сучасним видом столиці, яка, з точки зору Добкіна, як мешканця України, “повинна бути більш доглянутою, чистою і комфортною”.

“Ми її відремонтуємо, ми її зробимо такоюй ж класною, як вона була до приходу Кличка та інших йому подібних, і передамо її в руки киян”, – пообіцяв колишній нардеп і губернатор.

З точки зору Добкіна, “Києвом потрібно керувати за двох крісел”, і тут він розраховує на те, що допоможе його досвід роботи главою обладміністрації.

Довідка: Харківську міськраду Добкін очолював із березня 2006 по березень 2010 року. Викладені в інтернет фрагменти монтажу його передвиборчого ролика, у яких також фігурує тодішній секретар міськради, якицй згодом змінив Добкіна на посаді мера, Геннадій Кернес, широко розійшлися й стали мемами у мережі. З часів перебування Добкіна на посаді мера за ним тягнеться кілька незакритих кримінальних проваджень, зокрема, справи по так званій “кооперативній схемі” роздачі міської землі.

З березня 2010 року Добкін став головою Харківської обласної державної адміністрації. На цій посаді запам’ятався перш за все підтримкою біглого президента України Віктора Януковича та присутністю на сесії обласної ради у січні 2014 року в футболці “Беркута”, а також збором коштів на лікування та нове обмундирування для міліціонерів, які намагалися придушити народні виступи на Майдані.

Як повідомляв Харків Times, у Дзержинському районному суді Харкова слухається справа екс-мера Харкова та екс-нардепа Михайла Добкіна, колишніх і нинішніх чиновників Харківської міської ради, підозрюваних у шахрайстві з землею та зловживанні службовим становищем.

У листопаді 2019 року в прямому ефірі телеканалу Zik Добкін закликав повісити екс-президента України Петра Порошенка та інших представників попередньої української влади. За ці висловлювання харківські активісти написали заяву на Добкіна до Державного бюро розслідувань.

Наприкінці травня Добкін відписався під постом у Telegram нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубинського на підтримку чинного голови Харківської облдержадміністрації Олексія Кучера.