У Харкові учасник замісної терапії торгував метадоном

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліцейські викрили 46-річного учасника програми замісної підтримувальної терапії, який протягом тривалого часу збував метадон.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

Інформація про чоловіка, який за місцем мешкання збуває наркотичний засіб метадон, надійшла до поліції наприкінці минулого року. Харківською місцевою прокуратурою № 5 за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)

В ході перевірки інформації поліцейські встановили, що 46-річний харків’янин, лікуючись від наркозалежності із використанням препаратів замісної підтримувальної терапії, отримував метадон та тривалий час продавав його наркозалежним особам з кола свого спілкування.

під час обшуку за місцем проживання чоловіка правоохоронці вилучили три пігулки метадону, паперовий пакунок з речовиною рослинного походження вагою близько 15 грамів, 13 ампул з сильнодіючим лікарським засобом «Димедрол».

На даний час поліцейськими проводиться комплекс слідчих дій, спрямованих на встановлення усього кола осіб, причетних до розповсюдження наркотичного засобу, в тому числі посадових осіб, відповідальних за діяльність на території Харківського регіону ЗПТ.

Вилучені наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські засоби направлені на експертне дослідження. Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові затримали 32-річну жінку, яка робила закладки метадону та димедролу.