На Павлівському майдані демонтували літній майданчик ресторану

Фото: city.kharkov.ua

Самовільно розміщеней літній майданчик одного з ресторанів було демонтовано на майдані Павлівському, 5.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами заступника начальника відділу Департаменту територіального контролю Євгенія Михайлова, даний об’єкт був встановлений без дозвільних документів. Крім того, на розміщення павільйону скаржилися жителі прилеглого будинку, оскільки він займає більшу частину тротуару.

«На виконання правил благоустрою території Харкова на вказаний об’єкт було винесено припис з вимогою прибрати споруду в триденний термін. Ці вимоги не були виконані власниками закладу, тому ми провели демонтаж у примусовому порядку», – зазначив заступник начальника відділу.

Всього, за інформацією департаменту, найближчим часом в місті планується знести понад 6 тис. кв. м незаконних споруд. За останній місяць вже демонтовано близько 70 об’єктів.

«Тільки в Шевченківському районі за рішеннями виконавчого комітету міськради необхідно знести 450 об’єктів, в даний час 86 з них вже демонтовані в примусовому порядку. Всього ж заплановано звільнити місто від шести тисяч квадратних метрів самовільно розміщених конструкцій, майже третина від цієї площі вже демонтована», – зазначив Євгеній Михайлов.

Він також додав, що у зв’язку з тим, що власники таких споруд не оформлюють відповідні дозвільні документи, бюджет Харкова недоотримує близько 20 млн грн на рік.

Як повідомляв Харків Times, на Героїв Праці планували демонтувати 15 МАФів.