Аудитори знайшли на Панютинському вагоноремонтному заводі фінансові порушення на 42,3 млн гривень

Північно-східний офіс Держаудитслужби завершив ревізію фінансово-господарської діяльності Філії “Панютинський вагоноремонтний завод” (ПВЗ) АТ “Українська залізниця”, за період з 1 січня 2018 р. по 30 вересня 2019 р. та встановили фінансових порушень на загальну суму 42,3 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Північно-східного офісу Держаудитслужби.

“Ревізією встановлено факти нездійснення відповідальними особами донарахування орендної плати за договорами оренди майна за період з 01.10.2018 по 30.09.2019 роки, що призвело до недоотримання Заводом фінансових ресурсів на загальну суму 145,2 тис. гривень”, – йдеться у повідомленні.

При дослідженні питання нарахування заробітної плати працівниками Заводу, встановлені порушення при нарахуванні винагороди за виконання особливо важливих виробничих завдань на загальну суму 1,3 млн грн. та перераховано єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на загальну суму 283,9 тис. гривень. При дослідженні питання правильності і обґрунтованості списання матеріалів та запасних частин на деповські та капітальні ремонти вантажних вагонів, встановлено понаднормове списання матеріалів і запасних частин, що призвело до втрат фінансових ресурсів Заводу на загальну суму 604,4 тис. гривень.

Крім того, за результатами ревізії встановлено інші порушення фінансової дисципліни на загальну суму 39,9 млн гривень.

“Слід зазначити, що фахівцями Офісу встановлено порушень у сфері закупівель по 14 процедурах загальною очікуваною вартістю 55,8 млн грн. по яких укладено договорів на загальну суму 54,6 млн гривень. Також, за результатами ревізії виявлено, що внаслідок прийняття неефективного управлінського рішення з боку керівництва АТ “Українська залізниця”, впродовж 2018-2019 років не забезпечено виконання умов тендерного договору виконання робіт, не завершено процедуру введення у дію проекту по капітально-відновлювальному ремонту біологічних очисних споруд, що може призвести до втрат фінансових ресурсів на суму 1,9 млн гривень”, – повідомляє Держаудитслужба.

На теперішній час, вжитими заходами усунуто виявлених фінансових порушень на загальну суму 39,9 млн гривень.

З метою повного усунення виявлених порушень керівнику направлено вимогу щодо вжиття заходів стосовно усунення виявлених порушень фінансової дисципліни, а матеріали ревізії передані до правоохоронних органів.

Як повідомляв, Харків Times, колективу Панютинського вагоноремонтного заводу (Харківська область) 26 лютого представили нового керівника – В’ячеслава Коваленка.