Війна в Україні: 15 обстрілів, один військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення

За минулу добу, 13 червня, збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Агресор обстріляв українські позиції із заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” поблизу Луганського противник застосував артилерійські системи калібру 122 мм, випустивши у бік наших позицій пів сотні снарядів. Свою артилерію окупанти розмістили безпосередньо в Калінінському, що на східній околиці Горлівки, поруч з будинками цивільних мешканців. Три рази, впродовж доби, агресор вів вогонь по оборонцях Кримського, застосувавши при цьому міномети калібрів 120 мм і 82 мм, станкові протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

Аналогічні види мінометів та великокаліберні кулемети російські найманці задіяли на підступах до Попасної. Також з мінометів калібру 120 мм ворог відкривав вогонь біля Троїцького та Новозванівки, а по оборонцям Пищевика – з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поруч з населеним пунктом Катеринівка противник для обстрілів застосовував міномети калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” опорні пункти українських оборонців неподалік Авдіївки, Новотроїцького, Славного, Старогнатівки і Богданівки агресор обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець загинув, двоє – отримали поранення.

“За даними розвідки, 13 червня українські воїни знищили трьох та поранили щонайменше двох російських загарбників”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” тричі обстріляли з мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів оборонні укріплення неподалік населеного пункту Луганське. За поточну добу втрат серед наших захисників немає.