У Харківській області три підпільні цехи виробляли контрафактні засоби захисту рослин – СБУ (фото)

Фото: Владислав Абдула /Facebook

Служба безпеки України викрила організоване в Харківській області виробництво контрафактних засобів захисту рослин та інших видів сільгоспхімії під виглядом торгових марок відомих світових брендів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес жителі Харківської області. Вони, використовуючи сировину китайського виробництва, виробляли контрафактні засоби для боротьби зі шкідниками та хворобами рослин. Продукцію зловмисники планували продавати фермерам по всій території України.

Ділки виготовляли і складували фальсифікат в приватних будинках в Харківській області, а також виробничих приміщеннях в промзонах у Харкові, де було обладнання для фасування і упаковки контрафактної продукції.

В рамках зареєстрованого кримінального провадження за ст. 321 КК співробітники Служби у взаємодії з органами прокуратури та Нацполіціі припинили діяльність трьох підпільних цехів з виготовлення отруйних речовин і виробничої лінії для пакувальної тари. Також виявлено п’ять складських приміщень, в яких організатори зберігали готову продукцію.

Правоохоронці вилучили обладнання для виробництва фальсифікованих засобів, понад 50 тонн готової контрафактної продукції і майже п’ять тонн отруйної сировини. Також виявлено прес-форми з логотипами іноземних фірм, пакувальну тару, етикетки з назвами препаратів та голографічним зображенням.

За висновком профільних експертів, потрапляння такої партії неякісної продукції до аграріїв могло завдати істотної шкоди сільському господарству.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила розкрадання пального в одному з центрів забезпечення Збройних Сил України в Харківській області.