На “Електроважмаші” коронавірусом захворіли 23 співробітника, один з них помер

На державному підприємстві Завод «Електроважмаш» (Харків) з квітня станом на 12 червня коронавірусною інфекцією COVID-19 захворіли 23 співробітника. Один з них помер.

Про це Харків Times повідомила начальник відділу державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Управління Держпродспоживслужби в м.Харкові Ірина Зубкова.

За її словами, помер чоловік, який довго не звертався за медичною допомогою.

“Хворий поступив до лікарні 17.04 в 4 ранку і через кілька годин помер. Там була пізня госпіталізація”, – розповіла Ірина Зубкова.

Медик додала, що подібна ситуація із захворюваністю на коронавірус склалася на інших підприємствах Харкова. Серед працівників підшипникового заводу підтверджено 18 випадків захворювання коронавірусною інфекцією, в тому числі один летальний. З кінця травня почали реєструвати COVID-19 у співробітників ДП ​​”Завод імені В.А. Малишева”. Станом на 12 червня заразилися вісім співробітників цього підприємства.

За її словами, на підприємствах Харкова практично кожен день реєструють нові випадки захворювання COVID-19. І створюється враження, що керівництво заводів не вживає ніяких заходів, щоб зупинити поширення інфекції.

На думку медика, немає необхідності зупиняти роботу підприємств через коронавірус.

“Якщо є можливість працювати, треба працювати. Але при цьому дотримуватися всіх розпоряджень, виданих Головним санітарним лікарем України. В них детально розказано, як в умовах карантину слід організувати виробничий процес, транспортні перевезення та багато іншого. Таке враження, що в місті Харкові дехто вирішив, що карантин закінчився, а він не закінчився “, – зазначила Ірина Зубкова.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 12 червня виявлено 1 426 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 52 з яких – за минулу добу.

У Дергачах посилили карантин через COVID-19 у чиновників райдержадміністрації.