Голова кредитної спілки відправиться за ґрати за привласнення 3 млн грн клієнтів

Фото: antikor.zp.ua

Куп’янський районний суд Харківської області визнав винною 61-річну жінку, голову кредитної спілки в привласненні 3 млн грн клієнтів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Суд встановив, що обвинувачена створила кредитну спілку в 2006 році і протягом чотирьох років “здійснювала діяльність з надання фінансових послуг”. Вона залучала кошти членів спілки на депозитні рахунки, додаткові пайові внески на договірних умовах, під відсотки на певний термін.

“Не маючи намірів в подальшому виконувати договірні зобов’язання та повертати вкладені кошти, склала та видала договори внеску на депозитний рахунок, квитанції до прибуткових касових ордерів та особові книжки вкладників кредитної спілки”, – розповіли в прокуратурі.

Її судили за заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України).

За інформацією заступника керівника місцевої прокуратури Дениса Коновалюка, обвинувачена в ході судового розгляду не визнала себе винною, навіть під тиском зібраних під час досудового розслідування доказів.

Однак, на думку суду, представлених доказів було достатньо для викриття зловмисниці. Її визнали винною і засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади і займатися діяльністю, пов’язаною з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на три роки і з конфіскацією всього належного майна.

Вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, на Холодній горі чоловік обікрав офіс кредитної спілки.