У Дергачах посилили карантин через COVID-19 у чиновників райдержадміністрації

Фото: budivelnic.com.ua

У місті Дергачі посилили карантинні обмеження у зв’язку з нововиявленими випадками захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 в управлінні освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської райдержадміністрації

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Дергачівської РДА.

Відповідне рішення було прийнято 11 червня на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій Дергачівського району.

Згідно з рішенням комісії, усі співробітники управління освіти, культури, молоді та спорту Дергачівської РДА повинні самоізолюватися на 14 днів.

Крім цього на два тижні у місті призупиняється робота дитячих садків.

На невизначений термін  закриваються:

– ринки, ярмарки та інші місця масової торгівлі;

– заклади побутового обслуговування, а саме салони краси, перукарні, тату салони, сауни та лазні, косметологічні кабінети, кабінети масажів.

За рішенням комісії зупиняють роботу торговельно-розважальні центри (крім розміщених у них магазинів), заклади розважальної діяльності, фітнес-центри, заклади культури.

Також закриваються для відвідувачів кафе та ресторани. Їм дозволена діяльність з надання послуг із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос. Літні площадки, або веранди при кафе можуть працювати за умови дотримання відстані не менш як 1,5 метра між місцями для сидіння за сусідніми столами та розміщення не більш як чотирьох клієнтів за одним столом (без урахування дітей віком до 14 років).

Забороняється проведення масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів з кількістю учасників більше ніж 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування, навчально-тренувальних зборів спортсменів національних збірних команд України з олімпійських, неолімпійських, національних видів спорту та видів спорту осіб з інвалідністю, навчально-тренувального процесу спортсменів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів.

За данними Харківського обласного лабораторного центру, у Дергачівському районі станом на 11 червня виявлено 32 випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Це на сім випадків більше ніж за попередню добу. Ще чотири особи знаходяться під підозрою.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області станом на 9:00 11 червня виявлено 1 374 випадка коронавірусної хвороби COVID-19, 36 з яких – за минулу добу.

На 11 червня зареєстровано 55 летальних випадків серед хворих коронавірусною інфекцією COVID-19, один з них – за минулу добу. Помер 44-річний пацієнт з COVID-19 з Люботина.