У Харкові правоохоронці знову затримали держпосадовців за підозрою у хабарі

Фото: khar.gp.gov.ua

Сьогодні, 10 червня, правоохоронці затримали директора та одного зі співробітників Харківської філії “державної установи, яка здійснює експертний нагляд за станом ґрунтів України” за підозрою у вимаганні та отриманні хабара у розмірі 12 тисяч гривень “за складання та видачу експертного висновку щодо якості ґрунтів та аналізу земель сільськогосподарського призначення”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Заплатити за такий документ директор установи й один з його підлеглих запропонували у квітні “чоловікові, який представляє за дорученням інтереси третьої особи”.

Сьогодні, 10 червня, чоловік перевів суму на вказаний йому банківський рахунок і отримав необхідний документ, а підозрювані були затримані. В обох проведені обшуки. Вирішується питання попередження їх про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Розслідування триває.

Як розповіло Харків Times джерело у правоохоронних органах, мова йде про директора й співробітника Харківської філії Інституту охорони ґрунтів України. На даний час на сайті інституту вийти на сторінку філій неможливо. На сайті Харківської філії виконуючим обов’язки директора значиться Олександр Євгенович Орел, однак відсутня його фотографія (у той час, як фотографії головного інженера-ґрунтознавця та головного бухгалтера є в наявності).

Як повідомляв Харків Times, 7 квітня правоохоронці повідомили про підозру начальнику одного з відділів ДУ Держгеокадастру в Харківській області за фактом незаконного відчуження земельних ділянок водного фонду (прибережної захисної смуги), які знаходяться під об’єктом природно-заповідного фонду НПП “Гомільшанські ліси” (службова недбалість ч. 1 ст. 367 КК).