Молодіжний парк відкрився після дворічної реконструкції (фото)

Фото: city.kharkov.ua

10 червня відкрився після реконструкції, яка велася близько двох років, Молодіжний парк на вулиці Пушкінській.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами директора Департаменту комунального господарства Олексія Богача, під час реконструкції необхідно було вирішити складну задачу. Проектантам треба було збалансувати простір, де знаходиться і пам’ятник жертвам Чорнобильської катастрофи, де колись було кладовище і де працює храм. Крім того, парк межує зі спорткомплексом Харківського політехнічного інституту, в ньому займаються студенти та гуляють батьки з дітьми. Тому в ході реконструкції територію площею близько 1,5 тис. кв. м розбили на зони, де, не заважаючи один одному, зможуть проводити час люди різного віку з різними уподобаннями.

Директор департаменту також нагадав, що в минулому році в Молодіжному парку відкрили урбан-парк, в цьому році – створили велику дитячу ігрову зону, доповнили спортзону, встановили амфітеатр біля спорткомплексу ХПІ, де тепер можна проводити різні локальні заходи і зможуть відпочивати літні люди. Також, за словами директора департаменту, в Молодіжному парку побудували найбільший в Харкові майданчик для вигулу собак, де можна проводити чемпіонати України і міжнародні змагання. Крім того, при розробці проекту врахували стежки, по яких ходять люди, і облаштували на їх місці нові пішохідні доріжки.

«Зробили так, щоб парк був максимально функціональним – ретро-зона, дитяча зона, амфітеатр. Харківський політех планує проводити тут посвячення в студенти. Відгуки дітей, які займаються в урбан-зоні, дуже хороші. Є футбольний та баскетбольний майданчики, в цьому році змонтували памп-трек. Був максимально продуманий проект парку, який перетворився і, думаю, буде користуватися попитом », – зазначив Олексій Богач.

Як повідомляв Харків Times, після реконструкції, яку планували завершити в першій декаді червня, Молодіжний парк повинен був стати новою привабливою зоною відпочинку – і активного, і спокійного. При цьому історію цього місця мали намір зберегти.