Контррозвідка затримала у Харкові російського шпигуна (відео)

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Контррозвідка СБУ затримала в Харкові громадянина України, завербованого російськими спецслужбами, який працював на військову розвідку агресора.

Про це Харків Times повідомив начальник прес-центру СБУ області Владислав Абдула.

Згідно із повідомленням, завербований спецслужбами РФ наш співвітчизник “працював на 74-й Розвідувальний центр Головного Управління Генштабу Збройних сил Російської Федерації”.

Завербований чоловік був під час виїзду до Росії, російські куратори обрали йому псевдонім “Сумрак” та “відпрацювали завдання зі збору інформації з обмеженим доступом щодо військових частин, які дислокуються на Харківщині”.

Слідчі й контррозвідники СБУ задокументували факт збору такої інформації, що стосується ротації конкретних військовослужбовців бригади протиповітряної оборони Харкова в районі проведення ООС.

Підозрюваний у зраді чоловік був затриманий у центрі Харкова “під час спроби одержання таблиці парольних сигналів для здійснення паролювання в повітряних радіомережах авіації Збройних Сил України та державної авіації України, яка має гриф обмеження доступу “таємно”.

В ході затримання в підозрюваного були вилучені носії інформації з відомостями, що мають обмежений доступ.

Наразі затриманий попереджений про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Слідчі дії тривають.

Фото: Владислав Абдула/Facebook
Фото: Владислав Абдула/Facebook

Як повідомляв Харків Times, за інформацією начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули, державний реєстратор однієї з селищних рад Дергачівського району Харківської області зі своїм спільником із числа місцевих мешканців здійснили незаконну оборудку, завдавши Харківській міській раді матеріальну шкоду на загальну суму близько мільйона гривень .