У Харкові затримали організатора поставок медикаментів в “ДНР”

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Співробітники Служби безпеки України затримали в Харкові місцеву жительку, яка організувала постачання ліків і захисних медичних засобів до терористичної організації «ДНР».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“Зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого” МОЗ ДНР “на необхідні їм медичні засоби. Вона купувала їх в офіційних аптечних мережах і у контрафактних виробників в Харківській області, після чого переправляла до лінії розмежування під виглядом гуманітарної допомоги. Потім лікарські засоби дрібними партіями кур’єри перевозили на тимчасово окуповані території “, – йдеться в повідомленні.

Затримали жінку при спробі відправки чергової партії виробів медичного призначення. Правоохоронці вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції.

Вирішується питання про повідомлення харків’янці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 110-2 КК (фінансування дій, скоєних з метою зміни меж території або державного кордону України).

Тривають слідчо-оперативні дії для перевірки можливої ​​причетності виробників і постачальників медичної продукції, в тому числі контрафактної, до фактів фінансування сепаратизму.

Операція з викриття та затримання зловмисниці відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, Служба безпеки України викрила розкрадання пального в одному з центрів забезпечення Збройних Сил України в Харківській області.