Кучер звільнив свого заступника з медицини

Фото: kharkivoda.gov.ua

Глава Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер звільнив свого заступника, який курирував медицину, Михайла Черняка.

Про це ХарківTimes дізнався з розпорядження голови ХОДА.

“Звільнити Черняка Михайла Євгенійовича з посади заступника голови Харківської обласної державної адміністрації 4 червня 2020 року у зв’язку з припиненням повноважень, з виплатою компенсацій за 70 календарних днів за невикористану щорічну відпустку”, – йдеться в документі.

Підстава для звільнення – заява Черняка.

Як повідомляв Харків Times, волонтер Наталя Попова повідомила у Facebook, що медики, які працюють на харківській “швидкій допомозі”, мають намір у понеділок, 18 травня, почати безстроковий страйк. Вона також опублікувала фото відкритого листа медиків голові Харківської обладміністрації Олексію Кучеру з повідомленням про акцію протесту.

На офіційній сторінці харківського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Facebook було опубліковане відео, у якому семеро людей у формах працівників “швидкої медичної допомоги” заявили, що анонсованого у соцмережах страйку працівників “швидкої” не буде.

Водії та деякі медики розповіли журналістам про свої вимоги на території відділення №1 “швидкої допомоги”. Однак страйку, про який працівники “швидкої” попереджали голову Харківської обладміністрації Олексія Кучера напередодні, вони не розпочали.

Голова Харківської обладміністрації Олексій Кучер звинуватив “деякі засоби масової інформації” в роздуванні проблем харківської служби “швидкої допомоги”, яких, за його словами, насправді не існує.