Прокуратура оскаржила тендер на закупівлю транспортних послуг Лозівською міськрадою на понад 1,6 млн грн

Фото: ХарківTimes

Лозівська місцева прокуратура подала до суду позовну заяву про визнання недійсним рішення тендерного комітету та визнання недійсним договору про закупівлю автотранспортних послуг з нерегулярних пасажирських перевезень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Вивченням даних електронної системи РroZorro встановлено, що замовником – Лозівською міською радою Харківської області – опубліковано оголошення про проведення відкритих торгів, за яким передбачено закупівлю замовником автотранспортних послуг з нерегулярних пасажирських перевезень з очікуваною вартістю закупівлі 1 646 960 грн.

“Вивченням законності проведення відкритих торгів та укладення договору встановлені істотні порушення вимог законодавства. А саме договір щодо нерегулярних пасажирських перевезень укладено з комунальним підприємством, яке прямо підпорядковується Лозівській міській раді. Порушення вимог Закону України “Про публічні закупівлі” завдають шкоди територіальній громаді у вигляді незаконних витрат коштів, унеможливлює раціональне та ефективне використання місцевих коштів і здатне спричинити істотної шкоди інтересам територіальної громади”, – йдеться у повідомленні.

На даний час договір про закупівлю послуг продовжує виконуватись, що призводить до неправомірного витрачання коштів місцевого бюджету. У зв’язку з чим прокуратура звернулась з відповідним позовом до суду.

Наразі судовий розгляд триває.