Міжнародний фестиваль подорожей і мистецтв назвав переможців

Міжнародний фестиваль подорожей і мистецтв “II Kharkiv International Festival of Arts and Travel” підбив остаточні підсумки і назвав переможців.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Фестиваль проходив у чотирьох номінаціях екранного та фотомистецтва: дрон-відео, роуд-муві, тревел-документалістика, тревел-фотографія. У ньому взяли участь 1411 конкурсантів зі 103 країн, які подали на суд журі близько 2000 фото- та відеоробіт.

Гран-прі фестивалю отримали представники відразу двох країн – Німеччини та України. Так, режисер з німецького Ерфурта Деніс Шмельц представив документальні роботи “White Angels of Camargue” і “The Beauty of Greenland”, у яких розповів про світ білих коней, рожевих фламінго, про річки, ліси і людей, сповнених жаги до життя і подорожей. А подружжя Ольга та Андрій Андрієви (“PAGANEL STUDIO”) стали переможцями фестивалю завдяки чотирьом документальним стрічкам про свої подорожі різними куточками світу.

Переможцем у номінації “Роуд-муві” (фільм про подорожі) став представник Об’єднаних Арабських Еміратів Крістіан Хамаччі за стрічку “Adventures of Aya – Iceland”.

У номінації “Тревел-фотографія” переміг індієць Рей Анбу. Перемогу йому принесла лише одна фотографія – “A man and dogs”.

Кращим у номінації “Дрон-відео” виявився Ян Монтгомері зі стрічкою “Kalaallit Nunaat” – притчею про красу океану.

Переможцем у номінації “Тревел-документалістика” журі назвало представника Франції Джина-Емануеля Джея з фільмом про Нову Зеландію.

Низка учасників фестивалю також отримала спеціальні дипломи.

Фестиваль “II Kharkiv International Festival of Arts and Travel” мав проходити публічно 23 травня у місті Харкові, в рамках ХІІ Міжнародного туристичного форуму “Харків: партнерство в туризмі”, але через карантинні заходи був перенесений. Усі роботи оцінювалися членами журі дистанційно.

Як повідомляв Харків Times, перший професійний фестиваль-конкурс екранних мистецтв і фотографії на тему подорожей «Kharkiv International Festival of Arts and Travel» пройшов 25 травня 2019 року у кінотеатрі ім. Довженка.