Комунальники просять харків’ян не забивати водостоки сміттям

Фото: city.kharkov.ua

Понад 100 звернень з проханням усунути аварії на внутрішньобудинкових системах зливової каналізації надходить щодня в комунальне підприємство “Харківвоводоканал”.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

«Протікання зливової каналізації найчастіше відбувається з вини самих мешканців, які кидають в водостоки різні предмети, побутової або будівельне сміття. Найчастіше від цього страждають мешканці верхніх поверхів», – розповів начальник управління з обслуговування внутрішньобудинкових мереж КП «Харківводоканал» Валерій Харлан.

За його словами, за останні вихідні було отримано близько 180 заявок, і в більшості випадків системи були забиті пластиковими пляшками і тарою з-під алкоголю.

Начальник управління попросив жителів не засмічувати водостоки, оскільки від цього залежить безаварійна робота системи зливової каналізації. Він також повідомив, що за заявками мешканців виїжджають бригади, які чистять систему, де необхідно, міняють труби і встановлюють нові сітки на даху, щоб дощова вода безперешкодно стікала вниз водостоком. Звернення від харків’ян виконуються протягом доби.