Замначальника Харківської митниці розтратив 400 тис грн на ремонті службових приміщень – ДБР

Фото: ГБР

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, підозрюють одного з заступників начальника Харківської митниці ДФС в розтраті 400 тисяч гривень на ремонті службового приміщення.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДБР.

Слідство встановило, що в 2018-2019 роках чиновник підписав акти прийому робіт з капітального ремонту службової будівлі, які фактично не були виконані. Дії митника призвели до завищення вартості виконаних робіт і розтрати бюджетних коштів на суму майже 400 000 гривен. 29 травня слідчі заочно повідомили митнику про підозру в розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем та службовому підробленні (ч. 2, 3 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК).

Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Полтавської області. Оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Нацполіціі.

Як повідомляв Харків Times, слідчі територіального управління ГБР повідомили одному із заступників начальника Харківської митниці Державної фіскальної служби про підозру у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).