Дезінфекція на вході і вимір температури: як працюють дитсадки Харкова

Фото: city.kharkov.ua

1 червня всі дитячі дошкільні установи міста Харкова, а в місті їх 206, почали приймати дітей в умовах карантину, введеного через пандемію COVID-19.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Прийом дітей та організація їх перебування в дитячих садах тепер проходить по-новому. Так, в дитячому саду №30 на Олексіївці дітей на вході зустрічає медична сестра Олена Чирвон в захисному костюмі. Медик вимірює малюкам температуру, дезінфікує руки, підошву взуття, рюкзак, самокати та іграшки, якщо такі є. Після цього дитина знімає маску і, якщо вона одноразова, викидає її в спеціалізовані контейнери, який стоїть поруч. Потім діти прощаються з батьками і йдуть з вихователями далі в дитсадок.

Завідуюча ясел-дитсадка №30 Олена Худяєва розповіла, тепер діти більше часу проводитимуть на вулиці. Для безпеки дітей в групах прибрали м’які іграшки, настільні ігри і махрові рушники, які замінили на паперові. За столами діти тепер будуть сидіти по діагоналі (по два замість чотирьох), спати на відстані один від одного – через ліжко, які вихователі називають космічними кораблями, щоб зацікавити дітей.

Завідуюча повідомила, що в дитячому садку досить засобів індивідуального захисту, в приміщеннях постійно прибирають і роблять кварцування. При цьому вона зазначила, що всі санітарні норми в установі дотримувалися і раніше.

«Провітрювання, кварцування, миття дезрозчином, миття іграшок. Як було, так і буде. Зараз діти снідають, і до того, як вони зайдуть в групи, ми там провітрили, покварцевали. Потім знову провітримо », – розповіла Олена Худяєва.

За її словами, кожні чотири години дітям вимірюватимуть температуру, і вихователі будуть фіксувати дані в спеціальних журналах. У дитячому садку було два безконтактних теромометра, ще один, третій, подарувало районне управління освіти.

Олена Худяєва зазначила, що в яслах-садку №30 – дев’ять груп для 280 вихованців. Після опитування батьків очікується, що сьогодні прийдуть 97 дітей. Приймають усіх за бажанням.

Усього до дитсадків Харкова сьогодні прийшло приблизно 30% вихованців – 13 тис. з 44 тис.

Як повідомляв Харків Times, до наміченого на 1 червня відкриття в дитсадках Харкова провели підготовчі роботи: закупили продукти харчування для дітей, провели генеральне прибирання.