Війна в Україні: вісім обстрілів, втрат не було

За минулу добу, 30 травня, збройні формування Російської Федерації вісім разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські позиції з мінометів калібру 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” неподалік Авдіївки противник у ранковий час задіяв міномети калібру 82 мм. Згодом агресор ще тричі обстрілював наші оборонні укріплення біля цього населеного пункту з озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” на підступах до Оріхового противник двічі вів вогонь по наших позиціях із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Крім того, російські найманці два рази обстрілювали українських воїнів біля Хутора Вільного. Спочатку агресор використав станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а згодом випустив 7 мін калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил відповідали на ворожі збройні провокації прицільним вогнем по позиціях противника.

“За даними розвідки, 30 травня наші воїни поранили двох окупантів. Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів не було”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.