Екс-директора КП “Харківжилбуд” підозрюють в махінаціях на 2,6 млн грн

Фото: khar.gp.gov.ua

Колишнього директора КП “Харківжилбуд” підозрюють в махінаціях на ремонті житлових будинків, в результаті яких бюджету міста було завдано збитків у розмірі 2 млн 600 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

“Досудове розслідування встановило, що директор комунального підприємства перераховував кошти на ремонт житлових будинків приватній фірмі, але фактично роботи виконували працівники підлеглого йому комунального підприємства, тобто роботи приватною фірмою виконувалися тільки на папері”, – розповів керівник Харківської місцевої прокуратури Едуард Новіков.

Крім того, за установчими документами КП має самостійно здійснювати поточний ремонт в будинках. Підприємство не може на свій розсуд укладати договори з фірмами на виконання таких робіт, оскільки не має на це бюджету. За фіктивний ремонт приватникам платили з фонду зарплати працівників КП. Після того як кошти на виплату зарплат закінчувалися на рахунках, директор звертався до Харківської міської ради з проханням отримання дотацій.

Таким чином дії посадової особи завдали матеріальної шкоди державі в особі Харківської міської ради на суму понад 2 млн. 600 тис. гривень.

За інформацією прес-служби Нацполціі області, подібні “операції” директор здійснював протягом 2017-2018 років. В ході досудового розслідування встановлено 251 епізод злочинної діяльності підозрюваного.

Йому повідомили про підозру за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч.3 ст. 191 КК). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці повідомили про підозру начальнику філії комунального підприємства.

Дзержинський районний суд міста Харкова обрав запобіжний захід начальнику дорожньо-експлуатаційного філії КП «Шляхрембуд» Віталію Білошенко у вигляді утримання під вартою на 60 діб з можливістю застави 168 160 гривень.